Kindertuina

Tuina (twiena uitgesproken) is een Chinese medische massage welke een onderdeel is van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Net als acupunctuur richt tuina zich op het beïnvloeden en in balans brengen van de levensenergie die door de meridianen loopt.

Kindertuina is een specialisatie specifiek bedoeld voor baby’s en kinderen tot ongeveer zeven jaar. Het meridiaansysteem zoals we dat bij volwassenen kennen is bij kinderen nog niet volgroeid. Dat maakt dat er bij kinderen voornamelijk andere punten en zones gemasseerd worden. Zo worden bijvoorbeeld op de hand van een kind heel veel acupunctuurpunten terug gevonden. Door op de acupunctuurpunten zacht te drukken of te wrijven ontstaat er snel een reactie van het lichaam.

Met kindertuina kan gewerkt worden aan gezondheidsklachten zoals verkoudheden, hoesten, oorontsteking, allergiën, overgeven, onrust, bedwateren, eczeem, astma, diarree, constipatie, koorts, tanden krijgen, indigestie en maagpijn. Kindertuina versterkt in het algemeen het verzwakte immuunsysteem.

Kindertuina is een effectieve, eenvoudige en kindvriendelijke massagemethode. Zowel baby’s als kleine kinderen ervaren de behandelingen als zeer aangenaam. Bovendien zijn de meeste handgrepen voor de ouders gemakkelijk aan te leren zodat de behandeling thuis voortgezet kan worden.