Ooracupunctuur

oorOoracupunctuur kennen de meeste mensen als ondersteuning bij het afvallen of stoppen met roken. Maar ooracupunctuur biedt veel meer mogelijkheden! De oorschelp is een reflexgebied van het centrale zenuwstelsel waarop lichamelijke en psychische klachten zich afspiegelen. Het wordt vaak gebruikt bij pijnbestrijding, stress, klachten van rug, nek en schouder.

Afhankelijk van de klacht worden de juiste oorpunten uitgemeten met apparatuur of volgens de pijnsensatie. Op de gekozen oorpunten worden zeer dunne naaldjes geplaatst die 20 minuten in het oor blijven zitten. Je voelt weinig tot geen pijn bij het inbrengen van de naaldjes! Ook worden er verblijfsnaalden van minder dan 1 mm geplaatst welke makkelijk een week blijven zitten. Hierdoor worden de punten langdurig gestimuleerd. Met de verblijfsnaalden kan je gewoon douchen en slapen zonder dat de naaldjes er uit gaan of pijn doen.

Ooracupunctuur kan een prima ondersteuning zijn bij zowel acute als chronische aandoeningen, en is zeer werkzaam bij pijnbestrijding.
Ooracupunctuur kan als behandeling op zichzelf toegepast worden, maar ook als aanvulling op een acupunctuurbehandeling.