Qi Gong

Als tiener en twintiger was ik twee maal per jaar geveld met een flinke griep waarbij ik 4 dagen met hoge koorts in bed lag. Daarnaast had ik flinke darmklachten. In een zoektocht om mijn gezondheid te versterken ben ik uitgekomen bij de Chinese Geneeskunde. Sinds 2000 beoefen ik Qi gong. Opmerkelijk dat sindsdien mijn koortsdagen in bed zijn verdwenen en mijn darmen weer normaal werken!
Kom ervaren wat Qi gong voor jou kan betekenen!

Wat is Qi gong?

Qi gong betekent ‘werken met energie’. We beoefenen eenvoudige rustige bewegingen die we een aantal keer herhalen. Dankzij mijn jarenlange ervaring en acupunctuurkennis kan ik de lessen aanpassen aan de wensen en noden van zowel de groep als het individu in de groep.

Voor wie is Qi gong?

Qi gong is voor iedereen toegankelijk ongeacht leeftijd. Wanneer er fysieke beperkingen zijn kunnen de oefeningen ook zittend uitgevoerd worden of wordt er samen gekeken naar een aanpassing op maat.

Wat kan Qi gong voor iemand betekenen?

Het beoefenen van Qi gong brengt je lichaam en geest in balans, het versterkt je immuunsysteem, bouwt je energie op en brengt je in het hier en nu.

Medische klachten?

Gezien mijn uitgebreide achtergrond als acupuncturist en jarenlange ervaring kan ik de oefeningen afstemmen op het individu. Momenteel zijn er cursisten met reumatische klachten en fibromyalgie die veel baat hebben bij de wekelijkse lessen.

Ervaring van cursist met fibromyalgie: Waar bij aanvang van de lessen maar 5 minuten recht gestaan kon worden, kan de cursist na 10 lessen het hele uur staand Qi Gong beoefenen!

Ervaring van cursist met reumatische klachten: al bij les 3 gaf ze aan dat ze haar bewegingen weer makkelijker gingen, ze kon eindelijk weer met de handen achter haar rug. Na een jaar les gaf ze aan dat haar kosten voor de fysio tot een kwart waren gedaald !

Lesvorm

De lessen worden gegeven in een kleine groep zodat er voor iedereen voldoende aandacht is. U kunt te allen tijde instromen in de lessen.

Locatie en lesdagen

Zondag 9.30 uur: Rijksweg 2 A in Molenhoek – bij Harry van Lent.
Zondag 11.00 uur:  de natuurspeeltuin tussen Kivietenveld en Sperwerhorst, Cuijk
Dinsdag 10.30 uur:  Oosters bewegen: Mijlpaal 65, Koningin Julianastraat, Overasselt.
Dinsdag 12.30 uur: HAN, Kapittelweg 35 – voor medewerkers.
Woensdag 20.00 uur: Beweegkansen: Pr. Irenestraat 23 in Gennep – Terrein Jong Nederland.
Vrijdag 9.15 uur: Beweegkansen: Verenigingsgebouw Overasselt.
Vrijdag 11.00 uur: Beweegkansen: ’t Fort Cuijk.
De lesdagen zijn op deze site te vinden onder het kopje “agenda”. Graag even per mail of telefonisch aanmelden.

Lesgeld

10 euro per les. Het lesgeld wordt aan het begin van de les voldaan.

Kledingadvies

Makkelijk zittende kleding die aangepast is aan het weertype. De schoenen kunnen het beste een platte zool hebben.