Qi Gong op de werkvloer

Sinds 2009 geeft Hilde Desmet met veel plezier wekelijks Qi Gonglessen. Als Acupuncturist en Tuinatherapeut weet zij de traditionele Chinese geneeswijzen te betrekken in haar lessen. Het resultaat is dat cursisten na een les energiek en ontspannen weer aan het werk kunnen.

Je kan Qi Gong zien als een milde bedrijfsfitness. Het beoefenen van Qi Gong is ideaal voor stressreductie en burn-out preventie. Het brengt ontspanning in lichaam en geest en werkt zodoende als ziektepreventie en het versterkt het immuunsysteem. Iedereen kan mee doen met deze rustige en zachte oefeningen. Bij blessures of lichaamsbeperkingen kunnen de oefeningen persoonlijk afgestemd worden. De ervaring leert dat de cursisten meer bewegingsmogelijkheden ontwikkelen, hun focus en balans toenemen en lichamelijke spanningen losgelaten kunnen worden.

Qi Gong is een training die via de bedrijfszorgverzekeraar vergoed kan worden. Ook kunnen werknemers in aanmerking komen voor een vergoeding van het werk om deel te nemen aan de reguliere lessen in mijn praktijk.

Op de Hogeschool Arnhem Nijmegen wordt reeds 10 jaar twee maal per week Qi Gong aangeboden aan de medewerkers. Kijk hier voor een ervaring van een cursist.

Qi Gong wordt staand of zittend beoefend. Er is niet veel ruimte voor nodig.

Neem contact op om Qi Gong mogelijk te maken op uw bedrijf!

Videos

Kijk op mijn video pagina voor een aantal oefeningen.

Sfeerimpressie