Qi Gong

Als tiener en twintiger was ik twee maal per jaar geveld door griep waarbij ik 4 dagen met hoge koorts in bed lag. Maandelijks nam ik veel pijnstilling tijdens mijn menstruatie en ik had flinke chronische darmklachten. In een zoektocht mijn gezondheid te verbeteren ben ik uitgekomen bij de Chinese Geneeswijzen. Sinds 2000 beoefen ik Qi Gong. Opmerkelijk dat sindsdien mijn koortsdagen in bed zijn verdwenen, ik geen pijnstilling meer nodig heb en mijn darmen weer normaal werken! Kom ervaren wat Qi Gong voor jou kan betekenen!

Wat is Qi Gong?

Qi Gong is een beweegvorm die uit China is overgewaaid en erg goed werkt op je fysieke en geestelijke gezondheid. Een les bestaat uit rustige bewegingen die iedereen mee kan doen, ook wanneer je een chronische aandoening hebt (Parkinson, Fibromyalgie), herstelde bent van Covid of kanker. Indien nodig kan er zittend deelgenomen worden. Qi Gong betekent ‘werken met energie’. 

Voor wie is Qi gong?

Qi Gong is voor iedereen toegankelijk ongeacht de leeftijd of conditie. Dankzij mijn jarenlange ervaring en acupunctuurkennis kan ik de lessen aanpassen aan de wensen en noden van zowel de groep als het individu in de groep. Wanneer er fysieke beperkingen zijn kunnen de oefeningen ook zittend uitgevoerd worden. Ieder doet de oefeningen mee op zijn eigen niveau of binnen de eigen beperkingen.

Wat kan Qi gong voor iemand betekenen?

Het beoefenen van Qi Gong brengt je lichaam en geest in balans, het versterkt je immuunsysteem, bouwt je energie op en brengt je in het hier en nu.

Medische klachten?

Ervaring leert dat mensen met medische of psychische klachten veel baat hebben bij het beoefenen van Qi Gong.

Ervaring van cursist met fibromyalgie: Waar bij aanvang van de lessen maar 5 minuten recht gestaan kon worden, kan de cursist na 10 lessen het hele uur staand Qi Gong beoefenen!

Ervaring van cursist met reumatische klachten: al bij les 3 gaf cursist aan dat haar bewegingen weer makkelijker gingen, ze kon eindelijk weer met de handen achter haar rug. Na een jaar les gaf ze aan dat haar kosten voor de fysio tot een kwart waren gedaald!

Ervaringen

“Fijn om zo begeleid te worden, met woorden, maar vooral ook de Qi Gong oefening nadoen, mijn hoofd snapt het niet altijd, en raakt soms in de war, maar gewoon de beweging maken en voelen wat er gebeurt. Ik waardeer de variatie van de QiGong bij Hilde, het is niet saai, vaak een nieuwe oefening die verrassende effecten heeft; en zeker de afstemming op de deelnemers is erg goed: Hilde heeft zo’n rijk arsenaal aan QiGong oefeningen te bieden, en varieert naar behoefte van de cursisten. Door de QiGong ontdek ik mijn lichaam op een andere manier, vaak verrassend en het voelt gewoon goed om te doen, en te blijven doen.”
Ellen

“Qi Gong hoort bij mijn leven. Ik wil niet meer zonder. De bewegingen die je lichaam maakt zijn rond, zacht en rustig. Mijn lichaam vindt dat fijn. Mijn geest ook! Yoga vond ik destijds ook fijn om te doen, maar Qi Gong geeft mij zó veel meer; de oefeningen heffen blokkades op, zo die er al zijn; laat energieën stromen en bevordert gezondheid. Nee, niet zweverig. Juist niet. Ik ervaar het als helend. Hilde is in staat mij steeds weer te verrassen met andere oefeningen. Ja, zeker, haar lessen zijn een aanrader. Qi Gong bevordert mijn welbevinden en vitaliteit. Het is niet leeftijdsgebonden. Ik kan het je van harte aanbevelen.”
Corrie

“Bij Hilde Desmet heb ik een aantal jaar lessen Qi Gong gevolgd. Dit gaat altijd in een zeer ontspannen en ongedwongen sfeer. Hilde doet de bewegingen duidelijk voor en kan ook het nut ervan goed uitleggen. De Qi Gong geeft mij meer energie en ontspanning.”
Robert

“QI Gong lessen van Hilde zijn goed te volgen. Op eigen niveau doe je de oefeningen die duidelijk uitgelegd worden. Dit in een ontspannen en gezellige setting.”
Karen

“Lieve Hilde, heel erg bedankt voor de korte, pijnlijke, maar zeer effectief gebleken “behandeling “ voor de Qi Gong les vanmorgen! Door de acupunctuur punten en de oefeningen daarna in de les, zijn mijn lage rugklachten met meer dan de helft verdwenen! Heel fijn hoe jij altijd je Qi Gong les aanpast aan vragen of problemen waar een van ons mee kampt. Je flexibiliteit en vooral ook je kennis zijn een meerwaarde!”
Janneke

Klik hier voor meer ervaringen uit de praktijk.

Lesvorm

De lessen worden gegeven in een groep waarbij er voor iedereen voldoende aandacht is. U kunt te allen tijde instromen.

Locatie en lesdagen

Dinsdag 10.30 uur:  Johan van Kleefstraat 12 in Molenhoek.
Woensdag 9.00 uur: Johan van Kleefstraat 12 in Molenhoek.
Woensdag 11.00 uur: Kerkenbos 1097 A in Nijmegen – bij ION

De lesdagen zijn op deze site te vinden onder het kopje “agenda”. Graag even per mail, app of telefonisch aanmelden.

Lesgeld

Een Qi Gongles kost € 12. Er kan ook per 5 lessen (€ 60) of 10 lessen (€120) afgerekend worden.
Het lesgeld wordt aan het begin van de les voldaan. Er is mogelijkheid tot overmaken of Tikkie.
Ook bij een proefles wordt er lesgeld betaald.

Kledingadvies

Makkelijk zittende kleding die aangepast is aan het weertype. De schoenen kunnen het beste een platte zool hebben en waterdicht zijn ivm eventueel nat gras.

Video’s

Kijk hier voor een impressie van de oefeningen.