Qi Gong

Als tiener en twintiger was ik twee maal per jaar geveld door griep waarbij ik 4 dagen met hoge koorts in bed lag. Maandelijks nam ik veel pijnstilling tijdens mijn menstruatie en ik had flinke chronische darmklachten. In een zoektocht mijn gezondheid te verbeteren ben ik uitgekomen bij de Chinese Geneeswijzen. Sinds 2000 beoefen ik Qi Gong. Opmerkelijk dat sindsdien mijn koortsdagen in bed zijn verdwenen, ik geen pijnstilling meer nodig heb en mijn darmen weer normaal werken! Kom ervaren wat Qi Gong voor jou kan betekenen!

“Qi Gong hoort bij mijn leven. Ik wil niet meer zonder”

“De bewegingen die je lichaam maakt zijn rond, zacht en rustig. Mijn lichaam vindt dat fijn. Mijn geest ook! Yoga vond ik destijds ook fijn om te doen, maar Qi Gong geeft mij zó veel meer; de oefeningen heffen blokkades op, zo die er al zijn; laat energieën stromen en bevordert gezondheid. Nee, niet zweverig. Juist niet. Ik ervaar het als helend. Hilde is in staat mij steeds weer te verrassen met andere oefeningen. Ja, zeker, haar lessen zijn een aanrader. Qi Gong bevordert mijn welbevinden en vitaliteit. Het is niet leeftijdsgebonden. Ik kan het je van harte aanbevelen.” Aldus Corrie van Bloois die ruim 10 jaar in Molenhoek les volgt.

Wat is Qi Gong?

Qi Gong is een beweegvorm die uit China is overgewaaid en erg goed werkt op je fysieke en geestelijke gezondheid. Een les bestaat uit rustige bewegingen die iedereen mee kan doen, ook wanneer je een chronische aandoening hebt (Parkinson, Fibromyalgie), herstelde bent van Covid of kanker. Indien nodig kan er zittend deelgenomen worden. Qi Gong betekent ‘werken met energie’. 

Voor wie is Qi gong?

Qi Gong is voor iedereen toegankelijk ongeacht de leeftijd of conditie. Dankzij mijn jarenlange ervaring en acupunctuurkennis kan ik de lessen aanpassen aan de wensen en noden van zowel de groep als het individu in de groep. Wanneer er fysieke beperkingen zijn kunnen de oefeningen ook zittend uitgevoerd worden. Ieder doet de oefeningen mee op zijn eigen niveau of binnen de eigen beperkingen.

Wat kan Qi gong voor iemand betekenen?

Het beoefenen van Qi Gong brengt je lichaam en geest in balans, het versterkt je immuunsysteem, bouwt je energie op en brengt je in het hier en nu.

Medische klachten?

Ervaring leert dat mensen met medische of psychische klachten veel baat hebben bij het beoefenen van Qi Gong.

Ervaring van cursist met fibromyalgie: Waar bij aanvang van de lessen maar 5 minuten recht gestaan kon worden, kan de cursist na 10 lessen het hele uur staand Qi Gong beoefenen!

Ervaring van cursist met reumatische klachten: al bij les 3 gaf cursist aan dat haar bewegingen weer makkelijker gingen, ze kon eindelijk weer met de handen achter haar rug. Na een jaar les gaf ze aan dat haar kosten voor de fysio tot een kwart waren gedaald!

Klik hier voor meer ervaringen uit de praktijk.

Lesvorm

De lessen worden gegeven in een groep waarbij er voor iedereen voldoende aandacht is. U kunt te allen tijde instromen.

Locatie en lesdagen

Zondag 9.30 uur: Rijksweg 2 A in Molenhoek – bij Harry van Lent.
Dinsdag 10.30 uur:  Johan van Kleefstraat 12 in Molenhoek.
Dinsdag 19.00 uur: Johan van Kleefstraat 12 in Molenhoek.
Woensdag 9.00 uur: Johan van Kleefstraat 12 in Molenhoek.
Woensdag 11.00 uur: Kerkenbos 1097 A in Nijmegen – bij ION
Donderdag 10.00 uur: HAN, Kapittelweg 35 – voor medewerkers.

De lesdagen zijn op deze site te vinden onder het kopje “agenda”. Graag even per mail of telefonisch aanmelden.

Lesgeld

10 euro per les. Het lesgeld wordt aan het begin van de les voldaan. 

Kledingadvies

Makkelijk zittende kleding die aangepast is aan het weertype. De schoenen kunnen het beste een platte zool hebben.

Impressie

Kijk hier voor een impressie van de oefeningen.