Wat is acupunctuur

akupun1Acupunctuur wordt effectief ingezet bij vele klachten. Met zeer dunne steriele naaldjes op de juiste acupunctuurpunten herstellen we de lichaamsbalans en de gezondheid. Het is een vrijwel pijnloze behandeling die aangevuld kan worden met Ooracupunctuur, Tuina (Chinese massage), Toyohari (zachte Japanse pijnloze acupunctuur) en Qi Gong. Behandeling vindt plaats na een uitvoerige diagnose.

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (T.C.G.) en bestaat meer dan 3500 jaar.

In ons lichaam bevinden zich onzichtbare banen, meridianen genoemd, die elk bij een orgaan horen. In deze meridianen stroomt energie. Alle banen bij elkaar vormen een energienetwerk over het gehele lichaam waarop acupunctuurpunten liggen. Elk acupunctuurpunt heeft zijn eigen specifieke eigenschappen.

In de acupunctuur worden klachten gezien als een verstoring in de doorstroming van de energie in de meridianen. Door middel van het prikken van dunne steriele naaldjes wordt de energie in de acupunctuurpunten gestimuleerd of gedraineerd zodat er mogelijke blokkades in de meridianen opgeheven worden en het lichaam weer in balans kan komen.

Wanneer een acupunctuurpunt aangeprikt wordt kan dat een gevoel geven van een klein elektrisch stroompje. Dit wil zeggen dat de naald contact maakt met de lichaamsenergie en deze in beweging brengt. Eenmaal de naalden in het lichaam geprikt zijn blijft de patiënt 20 minuten liggen. Het kan zijn dat je op dat moment op andere plekken in je lichaam activiteit voelt. Dit is de lichaamsenergie die in beweging is.

Naast acupunctuur kan ik tijdens een behandeling, indien nodig, gebruik maken van ooracupunctuur, tuina en Qi Gong.

Met acupunctuur, tuina en Qi Gong kunnen zeer uiteenlopende gezondheidsproblemen op een effectieve manier en zonder bijwerkingen behandeld worden. Voor een uitgebreid overzicht kunt u hier klikken.

Tijdens een eerste consult is er een intake gesprek. We bespreken uw gezondheidsklacht en daarnaast zal ik u ook vragen naar andere aspecten van uw gezondheid, levenssituatie en levensgeschiedenis.

Acupunctuur is een veilige methode en kan uitstekend gecombineerd worden met een reguliere westerse behandeling. Het is raadzaam om bij ernstige medische klachten eerst de huisarts te bezoeken. Voor een acupunctuurbehandeling heeft u geen verwijzing nodig van huisarts of medisch specialist.