Acupunctuur

Eerste behandeling

Een eerste behandeling starten we met een korte vragenlijst. We bespreken uw klachten en uw algehele conditie.

Aan de hand van de diagnose van uw buik, meridianen en pols bepalen we de behandeling. Aangezien uw lichaam gelijk subtiel reageert op de behandeling, zal gedurende de behandeling regelmatig uw buik en pols opnieuw gepalpeerd worden om het vervolg van de behandeling te bepalen.

Toyohari, een Japanse acupunctuurvorm

Toyohari is een pijnloze acupunctuurmethode die oorspronkelijk door blinde Japanse acupuncturisten is ontwikkeld. We maken gebruik van zilveren en gouden naalden die niet in het lichaam worden ingebracht. Indien nodig kan er ook moxa gebruikt worden.

We werken vanuit de 5 elementen (hout, vuur, aarde, metaal, water) waarbij elk orgaan en elke meridiaan aan dit systeem is gekoppeld. Het verklaart pathologische processen en brengt de behandelstrategieën in kaart. Ons doel is de energie in de meridianen in balans te brengen en op deze manier gezondheid en een betere levenskwaliteit te bewerkstelligen.

Ooracupunctuur

oorOoracupunctuur kennen de meeste mensen als ondersteuning bij het afvallen of stoppen met roken. Maar Ooracupunctuur biedt veel meer mogelijkheden! De oorschelp is een reflexgebied van het centrale zenuwstelsel waarop lichamelijke en psychische klachten zich afspiegelen. Het wordt vaak gebruikt bij pijnbestrijding, stress, klachten van rug, nek en schouder.

Afhankelijk van de klacht worden de actieve oorpunten uitgemeten met de Pointoselect of volgens de pijnsensatie. Er kan gekozen worden voor elektrische stimulatie van de oorpunten of voor het plaatsen van zeer dunne naaldjes die 20 minuten in het oor blijven zitten. Je voelt weinig tot geen pijn bij het inbrengen van de naaldjes. Bij afronding van de behandeling worden er verblijfsnaalden van minder dan 1 mm geplaatst welke makkelijk een week blijven zitten. Hierdoor worden de punten langdurig gestimuleerd. Met de verblijfsnaalden kan je gewoon douchen en slapen zonder dat de naaldjes er uit gaan of pijn doen.

Ooracupunctuur kan een prima ondersteuning zijn bij zowel acute als chronische aandoeningen, en is zeer werkzaam bij pijnbestrijding.
Ooracupunctuur kan als behandeling op zichzelf toegepast worden, maar ook als aanvulling op een acupunctuurbehandeling.

Oncologie, behandeling tijdens of na kanker

Hilde is gespecialiseerd in oncologische acupunctuur en is verbonden met ION-Nijmegen, Stichting voor Integrale Oncologische (na)zorg. Acupunctuur kan kanker niet genezen, maar kan mensen met of na kanker helpen met de bijwerkingen van bestraling en chemo. Acupunctuur kan ingezet worden bij pijnbestrijding, een droge mond, het verminderen van misselijkheid en braken door chemo, verteringsproblemen, neuropathie, littekens, vermoeidheid, stress, gespannenheid, oedeem, opvliegers, depressie en slaapproblemen. Hilde werkt op de Japanse manier waarbij de naalden niet in het lichaam geprikt worden en moxa gebruikt wordt.

 

Met Acupunctuur kunnen zeer uiteenlopende gezondheidsproblemen op een effectieve manier en zonder bijwerkingen behandeld worden. Het is een veilige methode en kan uitstekend gecombineerd worden met een reguliere westerse behandeling. Het is raadzaam om bij ernstige medische klachten eerst de huisarts te bezoeken. Voor een acupunctuurbehandeling heeft u geen verwijzing nodig van huisarts of medisch specialist.

Klik hier voor behandeling bij vruchtbaarheidsproblemen.

Klik hier voor behandeling tijdens zwangerschap en bij borstvoeding.

Klik hier voor ervaringen uit de praktijk.