Acupunctuur

Met Acupunctuur kunnen zeer uiteenlopende gezondheidsproblemen op een effectieve manier en zonder bijwerkingen behandeld worden. Het is een veilige methode en kan uitstekend gecombineerd worden met een reguliere westerse behandeling. Het is raadzaam om bij ernstige medische klachten eerst de huisarts te bezoeken. Voor een acupunctuurbehandeling heeft u geen verwijzing nodig van huisarts of medisch specialist. Hilde heeft kennis van zowel Chinese als Japanse acupunctuur.
Hilde is aangesloten bij Zhong. Indien u een aanvullende verzekering heeft afgesloten heeft u recht op een gedeeltelijke vergoeding.

Eerste behandeling

Een eerste behandeling starten we met een korte vragenlijst. We bespreken uw klachten en uw algehele conditie.

Aan de hand van de diagnose van uw buik, meridianen en pols bepalen we de behandeling. Aangezien uw lichaam gelijk subtiel reageert op de behandeling, zal gedurende de behandeling regelmatig uw buik en pols opnieuw gepalpeerd worden om het vervolg van de behandeling te bepalen.

Toyohari, een Japanse acupunctuurvorm

Toyohari is een pijnloze acupunctuurmethode die oorspronkelijk door blinde Japanse acupuncturisten is ontwikkeld. We maken gebruik van zilveren en gouden naalden die niet in het lichaam worden ingebracht. Indien nodig kan er ook moxa gebruikt worden.

We werken vanuit de 5 elementen (hout, vuur, aarde, metaal, water) waarbij elk orgaan en elke meridiaan aan dit systeem is gekoppeld. Het verklaart pathologische processen en brengt de behandelstrategieën in kaart. Ons doel is de energie in de meridianen in balans te brengen en op deze manier gezondheid en een betere levenskwaliteit te bewerkstelligen.

Ooracupunctuur

oorOoracupunctuur kennen de meeste mensen als ondersteuning bij het afvallen of stoppen met roken. Maar Ooracupunctuur biedt veel meer mogelijkheden! De oorschelp is een reflexgebied van het centrale zenuwstelsel waarop lichamelijke en psychische klachten zich afspiegelen. Het wordt vaak gebruikt bij pijnbestrijding, stress, klachten van rug, nek en schouder.

Afhankelijk van de klacht worden de actieve oorpunten uitgemeten met de Pointoselect of volgens de pijnsensatie. Er kan gekozen worden voor elektrische stimulatie van de oorpunten of voor het plaatsen van zeer dunne naaldjes die 20 minuten in het oor blijven zitten. Je voelt weinig tot geen pijn bij het inbrengen van de naaldjes. Bij afronding van de behandeling worden er verblijfsnaalden van minder dan 1 mm geplaatst welke makkelijk een week blijven zitten. Hierdoor worden de punten langdurig gestimuleerd. Met de verblijfsnaalden kan je gewoon douchen en slapen zonder dat de naaldjes er uit gaan of pijn doen.

Ooracupunctuur kan een prima ondersteuning zijn bij zowel acute als chronische aandoeningen, en is zeer werkzaam bij pijnbestrijding.
Ooracupunctuur kan als behandeling op zichzelf toegepast worden, maar ook als aanvulling op een acupunctuurbehandeling.

Oncologie, behandeling tijdens of na kanker

Hilde is gespecialiseerd in oncologische acupunctuur en is verbonden met ION-Nijmegen, Stichting voor Integrale Oncologische (na)zorg. Acupunctuur kan kanker niet genezen, maar kan mensen met of na kanker helpen met de bijwerkingen van bestraling en chemo. Acupunctuur kan ingezet worden bij pijnbestrijding, een droge mond, het verminderen van misselijkheid en braken door chemo, verteringsproblemen, neuropathie, littekens, vermoeidheid, stress, gespannenheid, oedeem, opvliegers, depressie en slaapproblemen. Hilde werkt op de Japanse manier waarbij de naalden niet in het lichaam geprikt worden en moxa gebruikt wordt.

Zwangerschapsbegeleiding

Als je zwanger bent verandert er veel in je lichaam. Sommige vrouwen kunnen daardoor lichamelijk of geestelijk uit hun evenwicht raken. Acupunctuur kan worden ingezet als een veilig alternatief om klachten tijdens de zwangerschap te beperken.

Klik hier voor behandeling bij vruchtbaarheidsproblemen.

Klik hier voor behandeling tijdens zwangerschap en bij borstvoeding.

Klik hier voor mijn persoonlijke ervaringen van acupunctuur tijdens mijn zwangerschapstraject en miskraam.

Ervaringen

“Door chemotherapie heb ik veel klachten over gehouden waaronder: veel opvliegers, niet slapen, enorm moe en pijn in mijn lichaam. Door ION Nijmegen werd ik gewezen op acupunctuur. Zo ben ik bij Hilde terecht gekomen. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij Hilde.
Ze luistert heel goed en denkt meteen mee. Na 1 behandeling sliep ik al zoveel beter en ook mijn andere klachten werden steeds minder. Ik ben erg blij met Hilde en raadt zeker de behandelingen aan.”
Gerda

“De behandeling die ik kreeg bij acupunctuur Molenhoek was erg prettig. Iedere keer voelde ik me na zo’n behandeling weer even gereset. Kreeg hierdoor meer energie en voelde me meer in balans.”
Godelieve

“Geweldig adres… eczeem weg, beter slapen en minder spanning. Ik was al zeer ontspannen bij het vertrek bij haar. Voelde me zeer serieus genomen en Hilde gaat ook echt zeer professioneel te werk en is er zeer mee begaan. Ik adviseer dit adres ten zeerste.”
Marja

“Ik ben nu al een aantal keer door Hilde behandeld. O.a. voor reukverlies en wintertenen. Beide keren met een goed resultaat. Hilde legt duidelijk uit wat ze doet en waarom.”
Paula

“Hilde neemt de tijd voor je en luistert echt naar je klachten en problemen. Ik heb veel baat gehad bij de behandelingen.”
Manouk

“Ik kwam bij Hilde terecht met vermoeidheidsklachten. Zij kwam al snel tot de conclusie door mijn meridianen te meten dat mijn nierenergie zo goed als op was, zij legde mij duidelijk uit wat dit betekende. Zij behandelde mij hiervoor en gaf advies in mijn voeding, dit ben ik meteen gaan toepassen. Na een tijd voelde ik mij energieker en verdween mijn vermoeidheid. Hilde is toegankelijk en oprecht geïnteresseerd, ze neemt de tijd om goed uit te zoeken waar het in zit en behandelt dit. Dit heeft mij doen besluiten om één keer in de zoveel tijd naar Hilde toe te gaan, acupunctuur heeft voor mij zeker een meerwaarde en zorgt voor een betere balans in mijn leven.”
Carmen